divendres, 4 de novembre del 2011

Halloween al menjador




Halloween prové de la frase en anglés "All hallow's eve", que significa "vespra de tots els sants" i és un costum que celebra als morts, les bruixes i els fantasmes.
Esta celebració pagana va començar amb els celtes els que creien que l’ànima, després de la seua mort, migrava a un altre cos i la nit del 31 d’octubre, tornava al seu cos original per a exigir aliment als seus parents o habitants.
Quan el poble celta es va convertir al cristianisme, alguns van continuar celebrant a la mort el 31 d’octubre. Els immigrants irlandesos van portar el costum als Estats Units on la van agregar la creença en bruixes, donyets, vampirs i monstres.
Com a tal, Halloween buida de sentit la festivitat catòlica de Tots Sants, ridiculitza la mort i la celebra sense l’horitzó de la resurrecció.
En alguns països, aliens a la tradició anglosaxona, Halloween s’ha convertit en una festa de consum que a vegades s’ix de control. Molts xiquets ixen a demanar caramels baix amenaça de danyar cases i propietats alienes; i reben el missatge que per a divertir-se poden usar disfresses de sers relacionats amb el mal i l’ocultisme.

3 comentaris:

  1. Els gorros de bruixa o bruixo estan molt xulos
    i pintats de grafiti negre

    ResponElimina
  2. Sergio tens raó, són preciosos, i fets amb paper de diari!
    Tu tens vas fer un?

    ResponElimina
  3. Sergio es veritat lo que dius.Ens fem un?:-)

    ResponElimina

El teu comentari, apareixerà quan posem la solució, per a qeue no ho copieu i després de passar els filtres per comprovar que no es spam.