dimecres, 23 d’octubre del 2013

Monika, ens presenta a Malala

MALALA YOUSAFZAI guanya el premi Sàjarov 2.013.
           
Malala Yousafzai la paquistaní,va ser tirotejada el 9 d'octubre del 2012. 
Li van disparar perquè volia defensar els seus drets.  Va escriure un blog amb el nom de Gul Makai,  que no era el seu nom.  Va escriure eixe blog perquè els talibans van prohibir l'escola per a les dones.

Jo pense què va fer bé en defensar el seus drets,  però per tan què volia defensar els seus drets i els de les altres xiques que  quasi perd la vida.
Em pareix molt mal que li dispararen, perquè ella sols volia tindre una educació, és a dir, volia ensenyar-se coses noves.
Quan va ser tirotejada els seus pares se la van emportar a Anglaterra per a que li reconstrituiren la part de la cara tirotejada, però els seus pares no tenien diners, per  això en Anglaterra van dir què anaven a pagar-li  l'operació.

Si jo fora del parlament paquistaní, no prohibiria a les dones anar a l'escola, i tambè deixaria que escrigueren blogs...
Jo pense que les dones i els homes tenen el dret de la igualtat.

En fí, ara Malala ja té la cara reconstruida i ha guanyat el premi Sàjarov 2.013 i tambe té el premi de la Pau que el va guanyar el el 2.011.

                         Monika Ivanova
                                                  5èA

6 comentaris:

  1. Es injust lo que li van fer a Malala. Perque tots tenim drets a estudiar, igual xics que xiques. Al fi va tindre el seu premi que es lo que importa.

    CARLA GINER 5è A

    ResponElimina
  2. Qe ben redactat!!Vos tirem de menos a la ESOO! Bss i recorrddss!!:)

    ResponElimina
  3. POBRE MALALA PERQUÉ LES XIQUES TENIM EL MATEIX DRET A ESTUDIAR QUE ELS XICS

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a totes!!!

    ResponElimina

El teu comentari, apareixerà quan posem la solució, per a qeue no ho copieu i després de passar els filtres per comprovar que no es spam.